Met de nieuwe generatie hoorapparaten kunnen mensen opnieuw deelnemen aan het sociale leven. De technologie is er heel wat op vooruitgegaan: je ziet de apparaatjes amper en je hoort veel beter. Een discrete oplossing met maximaal draagcomfort voor een schappelijke prijs!
Doe wat je graag doet! Geniet van het leven! Wees actief en ‘hoor’ er terug bij!
Het gamma aan hoortoestellen is enorm groot: er zijn in-het-oor hoortoestellen, achter-het-oor hoortoestellen, mini-achter-het-oor hoortoestellen, open aanpassingen, luidspreker-in-de-gehoorgang toestellen, noem maar op. Elk toestel heeft zijn eigen karakteristieken. Wij adviseren u graag welk toestel het beste bij u past.
Achter-het-oor hoortoestellen (AHO’s) worden zoals de term laat vermoeden achter het oor gedragen. De manier waarop het geluid het oor binnen wordt geleid, kan sterk verschillen naargelang het gehoorverlies en de wensen/noden van de klant. Deze toestellen bieden een zeer brede waaier aan mogelijkheden en oplossingen.
Uw audioloog kan u daar voldoende over informeren!
De versterking wordt door het hoortoestel automatisch aangepast. Echter beschikken de meeste toestellen over de mogelijkheid om deze handmatig bij te sturen met behulp van een wieltje, een hendeltje of een afstandsbediening.
Voor de meeste AHO- hoortoestellen bestaan er tegenwoordig heel wat toebehoren die de communicatiemogelijkheden en het gebruiksgemak aanzienlijk kunnen vergroten. We denken hierbij aan het verbeteren van het spraakverstaan in rumoer, het telefoneren, het bijwonen van vergaderingen, feestzalen of optredens,… alsook aan het gebruik van opladers, en dergelijke meer.
Klassieke achter-het-oor-hoortoestellen met verschillende versterkingsmogelijkheden, gaande van lichte tot zeer krachtige toestellen.
Een klassiek achter-het-oor toestel bestaat uit een behuizing die de elektronica bevat, een oorhaak en een slangetje dat de verbinding vormt met het oorstukje. Dit oorstuk wordt op maat gemaakt en leidt het geluid het oor binnen. Om de mogelijkheden van het hoortoestel ten volle te kunnen benutten en om terugkoppeling (fluiten) te voorkomen is een goede pasvorm van dit stukje uiterst belangrijk.
Ook bij deze klassieke reeksen wordt steeds meer aandacht gegeven aan discretie, design en miniaturisatie! Dit uit zich in gebruik van verschillende kleuren, vormen en mini-reeksen.
Dit zijn achter-het-oor toestellen waarbij het geluid wordt doorgegeven door middel van een fijn buisje. Dankzij deze dunne slangetjes zijn ook deze hoorapparaten uiterst discreet.
Op het zicht lijken deze toestellen weinig te verschillen met de "open-fits", maar toch hebben ze een wezenlijk verschil!
De luidspreker zit bij deze toestellen in de gehoorgang. Dit zorgt er voor dat een klein hoortoestel zeer veel kracht kan geven en bijgevolg ook geschikt is voor zwaardere gehoorverliezen.
Een in-het-oor toestel is een onopvallend hoortoestel dat in de gehoorgang wordt geplaatst. Het bestaat uit slecht één deel, waarin de elektronica is geplaatst. Het schaaltje wordt op maat gemaakt na het maken van een afdruk van de gehoorgang van de gebruiker.
Om het toestel te kunnen dragen moet de gehoorgang een bepaalde afmeting en een bepaalde vorm hebben.
Om de kleine regelaartjes van het toestel te kunnen bedienen is het belangrijk dat iemand beschikt over een goede motoriek en een goed gezichtsvermogen.
Veel digitale in-het-oor toestellen werken volledig automatisch, maar sommige types kunnen ook een volumeregelaar hebben in de vorm van een klein wieltje of hendeltje.Het rechter toestel heeft een rode markering en het linker een blauwe.
Het volledig-in-het-kanaal toestel wordt diep in de gehoorgang geplaatst en is daardoor vrijwel onzichtbaar.
Ondanks de kleine afmetingen bevat een volledig-in-het-kanaal toestel de modernste digitale technieken van exact dezelfde kwaliteit als die in andere hoortoestellen. Er is echter geen plaats voor een luisterspoel.
De plaatsing diep in de gehoorgang vermindert de hinder van windgeruis en stelt de gebruiker doorgaans in staat om probleemloos te telefoneren of geluiden te lokaliseren.
Deze toestellen werken ook volautomatisch zonder volumeregelaar.
Wenst u het apparaat toch te regelen, dan dient men gebruik te maken van een afstandsbediening.Het hoortoestel is voorzien van een nylon trekkoordje om het hoortoestel eenvoudig uit het oor te verwijderen.
Ook hier geeft een rode of blauwe markering aan voor welk oor het toestel bedoeld is. (rood=rechts/blauw=links)